Кой ще представя България тази година на международните математически състезания KIMC и PMWC

г. 12:40 ч.
Кой ще представя България тази година на международните математически състезания KIMC и PMWC
Големи благодарности на г-н Ивайло Кортезов и г-жа Таня Стоева за информацията за летните международни математически състезания PMWC и KIMC.
Ето кой ще представя страната ни на оспорваните азиатски математически турнири през това лято:
PMWC: СМГ, ПМГ Бургас, ПЧМГ, МГ Русе.
Резерви: 107 ОУ, МГ Пловдив.
KIMC, Key Stage 2 (до 13.5 години): СМГ, ПМГ Бургас, 125 СОУ, МГ Варна.
Резерви: 107 ОУ.
KIMC, Key Stage 3 (над 13.5 години): СМГ, МГ Варна, ПМГ Бургас, ПМГ Шумен.
Резерви: МГ Русе.
Добрата новина е, че за първа година желаещите са повече от местата. Математиката става все по-обичана и уважавана в страната ни, благодарение на страхотните ни преподаватели, които успяват да поддържат отлично световно ниво, въпреки затъващата ни държава.
Разбира се, адмирации и за все по-амбициозните деца, а защо не и малка част за истеричните родители :)
Дано тенденцията да се запази и следващата година да има все повече желаещи и по-голяма конкуренция, което естествено ще доведе и до по-добри резултати. Ако броят на желаещите продължи да се увеличава... знае ли човек, може би ще е удачна идея да се въведат в бъдеще национални контроли за определяне на отборите като при по-големите за БОМ и МОМ. Макар че, все пак в тези състезания се защитава името на училището, не само на страната, както е при Олимпиадите.
Какви успехи можем да очакваме това лято?
Казва ли ти някой..., миналата година IMC се проведе в България, което даде шанс на страната ни да участва със значително повече участници от стандартното. Вместо 32-ма състезатели, в двете дивизии, участваха стотина деца, което даде предпоставки за повече успехи. Българчетата успяха да завоюват 1 златен, 12 сребърни и 21 бронзови медала. Да пожелаем подобни успехи и на тазгодишните участници.
Представянето ни на PMWC миналата година също беше запомнящо се. 16-те ученика от СМГ, МГ Русе, 125 СОУ и ПЧМГ ни донесоха от реномираната надпревара 5 сребърни и 6 бронзови медала. Е... златото се изплъзна, но бяхме близо, дано и тази година да имаме поводи за гордост от Хонг Конг.
Тепърва ще си говорим за тези състезания, а участниците... да почват да се готвят :)
Източник: Съюз на математиците в България

Повече информация за PMWC: покана 2014, представяне 2013, заминаване 2013.
Повече информация за IMC: покана 2014, представяне 2013 - 1, 2, 3, задачи и решения 2013, преди състезанието в Бургас 2013.
Информация, новини, задачи и решения от International Mathematics Competition - IMC
Информация, новини, задачи и решения от Primary Mathematics World Contest - PMWC
                    
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+