Класация на училищата в София - В първата десетка на топ софийските училища има повече държавни, отколкото частни след НВО 2016!

г. 23:03 ч.
Класация на училищата в София - В първата десетка на топ софийските училища има повече държавни, отколкото частни след НВО 2016!
От близо две години, AlekDimitrov.com поддържа най-удобната и пълна класация на училищата в София според матурите в 7 клас.

В Класация на училищата в София ще намерите резултатите на софийските училища от националното външно оценяване по Математика и БЕЛ (Български Език и Литература) за последните 5 години - 2012, 2013, 2014, 2015, а сега вече и 2016 година.
От таблиците са премахнати паразитните и ненужни резултати от оценяването по други предмети.
Удобната платформа ви дава възможност да правите произволни изследвания - можете да разгледате класиране само на частни или държавни училища, можете да видите резултатите им и в обща класация. Можете да сортирате по определена година, или по среден резултат за последните 5 години.

Матурите след 7-ми клас през 2016 г. разместиха класацията на най-добрите софийски училища.

Първата тройка е вече безкрайно позната и скучна:
Както всяка година, 1-во място за СМГ, второ за Света София и трето за ПЧМГ.

Но след тях има някои важни размествания:
• 5-тото място на седмокласните матури през 2016 г. е за ЧСОУ Евростар. Този блестящ резултат помага на Евростар да се премести от престижната 7-ма на още по-добрата 4-та позиция на топ училищата в София, базирано на резултатите им през последните 5 години. Успех, който трудно може да бъде подминат, браво на училището!
• Отличен 6-ти резултат от 2016 за 145 ОУ Симеон Радев позволява на държавното школо да влезе сред топ 10 училища за целия период.
ЧОУ Св. Климент Охридски е постигнало 4-ти резултат в София, което помага на училището да се изкачи до 16-та позиция в общата 5-годишна статистика от досегашната си 25-та позиция.
ЧСОУ ЕСПА е с 10-ти резултат от матурите през 2016 г., а в общата класация отстъпва с 1 място и вече е пето.

Важна промяна в равновесието - за пръв път от много време, в първата десетка на софийските училища има повече държавни, отколкото частни!

Каквито и нагласи да се носят как частното образование става все по-добро, а държавното - все по-лошо... цифрите и логиката показват, че това не е така.
Кои са държавните училища в топ 10 от класацията, базирана на резултатите от националното външно оценяване по Математика и БЕЛ за последните 5 години:
СМГ - 1 място, 73 СОУ - 6 място, НУКК - 7 място, 107 ОУ - 8 място, 20 ОУ - 9 място, 145 ОУ - 10 място. Кои са частните училища в топ 10 на тази класация:
ЧОУ Света София - 2 място, ПЧМГ - 3 място, ЧСОУ Евростар - 4 място, ЧСОУ ЕСПА - 5 място.

Ако гледаме на парче резултатите само от последните матури през 2016 г. картинката е друга - в топ 10 има 8 частни училища и само 2 държавни - СМГ и 145 ОУ. Всеки може да направи своите изводи, но аз лично предпочитам да базирам предпочитанията си на по-пълна информация и смятам, че по-правдива картинка за качеството на обучение в дадено школо може да се получи за един 5-годишен период, а не за единичен набор.
Без никакво съмнение, всяко от училищата в топ 10 предлага чудесно обучение на учениците си и ръководството и учителите им са достойни за уважение и благодарност.

Вижте пълна класация на училищата в София според матурите в 7 клас, включваща резултати от последните 5 години
          
Споделете тази новина:

Още интересно от AlekDimitrov.com:


Оценете новината: 5,0 / 4 гласа


Училища на фокус

Класация на училищата

Резултати от матури / НВО след 7 клас
Потребителски рейтинг на софийските училища

Класацията включва пълни данни за резултатите от матури след 7 клас на софийските училища за 2012, 2013, 2014,2015 и 2016 година. В нея са включени и броя ученици, явили се на НВО във всяко училище за съответната година.
Всеки ученик или родител може да оцени училище, което го интересува по различни критерии. На база на тези оценки се смята среден потребителски рейтинг на софийските училища.
Уроци, курсове и школи по математика

Курсове по математика

За съжаление, често обучението по математика в редовните учебни часове е недостатъчно за изкарването на добра оценка на Националното външно оценяване след 7 клас или на матурите в 12 клас. Тогава на помощ идват уроците, курсовете и школите по Математика.
Вижте списък с добрите школи по математика и мнения на родители и ученици за тях.
Официални Празници и Почивни Дни

Празници и Почивни Дни

Официални празници. Неработни дни. Кога отработваме?
Как да комбинираме неработните дни с ваканцията на детето и състезанията по математика за да планираме перфектната семейна почивка?

Facebook
Facebook
RSS
RSS
Google+
Google+