Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Търсене за: европейско+кенгуру

Разширено търсене в новините по ключови думи:

 
Търси в заглавията на новините   Търси в тялото на новините
МОН премести Европейско Кенгуру 2015 на 22 март 19.2.2015 г. 17:26 ч.

В неделя, 22 март има куп важни събития:
- Приемен изпит на Американски Колеж;
- Лингвистичното Кенгуру;
- Математика без граници в ДАНИС София
Ето, че днес, родното ни Министерство на Образованието реши да премести в този и без това свръхнатоварен ден и едно от най-популярните математически състезания в страната ни - Европейско Кенгуру.
Защото първоначалната дата - 21 март бил работен ден.
Не мога да разбера, от началото на март толкова ли не се намери свободна събота или неделя за провеждане, а трябваше да се избере ден, в който има 3 други събития!!!
Коментирай
hr
Задачи и Решения от Национален кръг на Европейско Кенгуру 2014 09.6.2014 г. 20:50 ч.

Задачите и официалните отговори и решенията на 7-ма задача от националния кръг на Европейско Кенгуру 2014 година вече са известни.
Можете да ги изтеглите от библиотеката със задачи от математически състезание - Klasirane.com.
Коментирай
hr
Европейско Кенгуру 2014 - Национален кръг 06.6.2014 г. 07:11 ч.

Утре, 7 юни, в Софийската Математическа Гимназия - СМГ ще се проведе националния кръг на математическото състезание Европейско Кенгуру 2014.
Европейско Кенгуру е най-масовото международно математическо състезание. Вторият, национален кръг се провежда локално за страната ни. До него се допускат малко на брой ученици от всяка възрастова група, постигнали отлични резултати на първия, областен кръг на състезанието.
Националният кръг на ЕК тази година ще се проведе в 7, отделно обособени възрастови групи.
Спазвайки традицията от последните няколко месеца, предлагам ви да следим всички подробности около реномираното състезание в специално обособената за целта тема във форума - ЕК 2014 - Национален кръг.
Заповядайте в нея, освен да следите актуалната информация имате възможност да се включите и лично с интересна информация или подробности за състезанието.

Задачи за подготовка за ЕК.
Коментирай
hr
Класирани ученици за Национален кръг на математическо състезание Европейско Кенгуру 2014 13.5.2014 г. 15:41 ч.

Националният кръг на математическо състезание ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ ще се проведе в събота, 7-ми юни в Софийската Математическа Гимназия - СМГ, София.
Участниците в него трябва да са в СМГ не по-късно от 10 часа за да имат време да се информират в коя стая са разпределени.

В първи клас са допуснати 86 деца, които имат 85 или повече точки от областния кръг;
Във втори клас са допуснати 67 деца, които имат 100 или повече точки от областния кръг;
В трети клас са допуснати 67 деца, които имат 105 или повече точки от областния кръг;
В четвърти клас са допуснати 82 деца, които имат 115 или повече точки от областния кръг;
В пети клас са допуснати 43 деца, които имат 130 или повече точки от областния кръг;
В шести клас са допуснати 34 деца, които имат 140 или повече точки от областния кръг;
В седми клас са допуснати 23 деца, които имат 140 или повече точки от областния кръг;
В осми клас са допуснати 13 ученика, които имат 145 или повече точки от областния кръг;
В девети клас са допуснати 14 ученика, които имат 130 или повече точки от областния кръг;
В десети клас са допуснати 18 ученика, които имат 130 или повече точки от областния кръг;
В единадесети клас са допуснати 17 ученика, които имат 130 или повече точки от областния кръг;
В дванадесети клас са допуснати 10 ученика, които имат 130 или повече точки от областния кръг.

Списък с допуснати ученици до Национален кръг на математическото състезание Европейско Кенгуру.
Официалното съобщение от съюза на българските математици.

Прави ми впечатление, че съобщението за националния кръг идва от името на СМБ, а не на Министерството. Досега, Националният кръг на ЕК беше под егидата на държавата и от това произтичаха съответните привилегии за победителите в състезанието. Е... може би тази година няма да има такива...
Като си припомним, че родните чиновници отрязаха и Пролетните Математически Състезания от стипендии, но за сметка на това в конкурсите, даващи право на такива са включени два за свирене на тамбура и ти идва да...
Допълване: В този ред на мисли, преди седмица, някъде в мрежата мернах съобщение за финал на някакво непопулярно състезание, мисля, че Математически звезди се казваше, в което организаторите бяха споменали, че било одобрено от Министерство на Образованието и призьорите от него можели да кандидатстват за държавна стипендия за постигнати успехи. Ха сега де...
Допълване 2: Ахам... не бъркам, само името е малко по-различно - ето информация:
На 27 април 2014 г. в ПМГ „Н. Обрешков“, гр. Казанлък, се проведе финалното състезание „Математически таланти“ – проява, утвърдена със заповед на министъра на образованието и науката и включена в Националният календар на извънучилищните дейности.
Победителите могат да се възползват от правото си да кандидатстват за отпускане на стипендия по Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби.
Определено е странно... Не че е лошо, нека има повече състезания с подобен статут, но включването на Математически таланти и изключването на ПМС, а може би и на ЕК... честно, не го разбирам.

Линкове към темите във форума, в които следихме всичко за Европейско Кенгуру 2014 - ЕК 2014 - Резултатите и ЕК 2014 - Задачите
Коментирай
hr
Резултатите от математическо състезание Европейско Кенгуру 2014 са въведени в неофициалната национална класация на ученици в 5, 6 и 7 клас 11.4.2014 г. 17:25 ч.

Много масово състезание, с липса на централизирани резултати в нормални срокове, определено въвеждането на резултатите от ЕК 2014 ме измъчи както нищо друго досега не е успявало :)
В тази връзка, избрах неподходящ момент - днес излязоха и резултати от областен кръг на Олимпиадата по Математика, но не знам дали ще събера сили да ги въъведа днес. Но при всички положения, ако не днес, то до края на уикенда ще бъдат въведени резултатите от ОМ на 4-ти клас, така че ще имаме окончателен предварителен рейтинг на борещите се ученици за прием в СМГ след 4-ти клас.
По отношение на Европейско Кенгуру 2014 - надявам се, че са вкарани резултати, близки до максималния брой с минимални грешки. Въведени са резултатите на 3404 ученика от 5, 6 и 7-ми клас от цялата страна. Общо, състезателите по математика, участващи с резултат в едно от 9-те състезания, които следим станаха вече страховитата цифра от 5995 ученика.
Моля, подавайте сигнали за грешки или ненанесени резултати само в темата за рейтинга във форума ни.

Посетете неофициалната националната математическа класация за 5, 6 и 7 клас и вижте резултатите на близо 6000 състезателя от цялата страна.
Директен линк към класирането в 5 клас;
Директен линк към класирането в 6 клас;
Директен линк към класирането в 7 клас.
Коментирай
hr
Резултатите от математическо състезание Европейско Кенгуру 2014 са въведени в Математически рейтинг на четвъртокласниците за прием в СМГ 07.4.2014 г. 20:47 ч.

Радостна новина за всички нетърпеливи родители и ученици, които очакват развитието на предварителния рейтинг за прием в СМГ - резултатите от Европейско Кенгуру вече са въведени в класацията на четвъртокласниците.
Моля, имайте предвид, че официално обобщено класиране не е излязло и съм събирал резултатите от различни източници. Поради това, може да са непълни или объркани, но се надявам грешките да са минимални и бързо да ги оправим с ваша помощ. Въведени са 1180 резултата.
Моля, подавайте сигнали за грешки или ненанесени резултати само в темата за рейтинга във форума ни.
Какво показва рейтинга след нанесени резултати от 3 от 4-те балообразуващи състезания?
Две деца от София вече са си осигурили прием в СМГ ако желаят поради победа в Пролетните математически състезания. Това са Константин Пеев от Св. София и Десислава Шунина от 104 ОУ.
Заветното 112-то място е за ученик с рейтинг 76,778. Той несъмнено ще се повиши след като излязат резултатите от Областния кръг на Олимпиадата.
За сравнение, през учебната 2012 / 2013 година, 112-тото място е било за дете с рейтинг 79,474, а през през учебната 2012 / 2013 година е бил необходим рейтинг от 69,15 за 112-тото място.
Посетете обновения Математически рейтинг на четвъртокласниците за прием в СМГ и разгледайте настъпилите промени.
Коментирай
hr
Страница 1 от 3    по-стари резултати
Намерени са 15 записа, отговарящи на зададените критерии.

Изпрати новина или мнение

Alek Dimitrov Website Имате интересна новина, свързана с математика, състезания, училище, която не е публикувана тук? Изпратете ни я.
Имате коментар или препоръка как заедно да направим тази страница по-полезна и интересна за всички - изпратете ни го, Вашето мнение е високо ценено от нас.
Свържете се с нас чрез електронна поща или като попълните формата по-долу:

Вашето име:

Вашият Email:

Вашето съобщение:Анкета

Фантастична ситуация - всички училища са безплатни. Имате 4-класник. В кое училище ще го запишете през следващата година?

СМГ
НУКК
ПЧМГ
Света София
Увекинд
Веда
Друго държавно
Друго частно


резултати
предишни анкети